måndag 4 april 2011

Det går nog ändå att organisera sig och slåss tillsammans med män, också att ha läsecirklar, åka pendeltåg och dela pizza med dem. Men längre än så vet jag inte om man kan sträcka sig. Istället läser jag det som faller mig i smaken och sjunger in våren på pendeltåg och bussar.

Vi läste lite Althusser i söndags, det är fantastiskt kul! Kolla till exempel:

To change the world is not to explore the moon. It is to make te revolution and build socialism without regressing back to capitalism. The rest, including the moon, will be given to us in addition

1 kommentar:

Anonym sa...

Kanske är det männen det är fel på och inte männen. Missförstå mig rätt: Det är inte könet det är fel på, det är könsligheten. Eller rättare sagt, det som vi vill se som könslighet

Varför bedrövas man: man både vill och vill inte.

Varför vill man om man inte vill: sakers tendens att falla neråt. Dvs. den inre verkligheten finner en motsvarighet i den fysiska verklighetens regelmässighet. Man väljer inte, eller mycket litet.

En annan man är fortfarande en anomali, förpassad. Hur mycket man än vill påstå någonting annat. Oskuld ses som någonting perverst, även om den är ofrivillig.

Det finns veck: Deleuze.V